Az 1981-es Táncdalfesztiválon egy különleges előadóra is felfigyelt a közönség, egy 7 éves kislány személyében. Korábban Ullmann Mónikát még csak gyermekszínészként, a Szeleburdi család vagy az Égig érő fű című filmekből lehetett ismerni A kis "szöszi" viszont egy ismert zenészcsaládnak a sarja, édesapja Ullmann Ottó zeneszerző, aki olyan örökzöld slágereket komponált, amelyeket több nemzedék jól ismert, mint például a Ródli-Jódli, a Betty-Bessie, a Gézengúz, az Ó Magdaléna, a Lehet, hogy szép nem vagyok, a Táncolni szeretek én, a Nekem a Balaton a Riviéra, a Mennyi szép lány él itt Pesten, a Juci, Juli, Júlia, a Minden jót Mónika vagy a Beat ballada és még számosnépszerű dal, színházi zene. Nyilvánvalóan ő is édesnek találta, hogy a régi idők fesztiváljait haloványan megidéző megmérettetésén az ő kislánya is elénekelhessen egy dalocskát, amivel immár egy újabb remek oldalát mutathatja meg a közönségnek.

Ami a dal szövegét illeti tényleg bájos: a kis "hugica" megelégelve bátyja nem túl kellemes hangzású hegedűjátékát, önerőből egy picinyke skálát írt neki. A kis Mónika maximális beleéléssel adta elő, úgy, ahogy az egy gyermekszínészhez illik. Mellette a Bergendy együttesből ismert Oroszlán György kísérte hegedűn, aki egyébként az említett dal szövegírója. A dallam Oroszlán Gáboré (szintén Bergendy), és habár zeneileg nem ér túl sokat, olyan kis fülbemászóra sikeredett, hogy bizony a fesztiválon is megállta a helyét, egy színpadon a bongyorhajú Soltész Rezsővel vagy a limbókirály Fenyővel.

 

 

Ki gondolta volna, hogy 18 évvel később a kis "szösziből" egy szép napon vörös díva lesz. Színészi indíttatásai ugyan megmaradtak, de korából és érettségéből és kibontakoztatott tehetségéből kifolyólag a 90-es évek végére skálázással már csak az énektanárnál foglalkozott, viszont filmekben, színdarabokban előszeretettel csavargatta el a férfiak fejét. Miből lesz a cserebogár?

 

Címkék: retro zene gyerekek 80 as évek bergendy táncdalfesztivál ullmann mónika

A bejegyzés trackback címe:

https://retrosztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr911647262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seth Gecko 2010.01.06. 17:50:30

És az 1984-es "Tini Dal" albumon ő énekelte E.T.-ről "A földönkívüli" című dalt :D

"Édes kis szörnyem, szeretlek szörnyen itííí itííí" :P

nemterézanyu 2010.01.06. 18:11:15

@Seth Gecko: Tényleeg! :) Az pedig nekem is megvolt, és rengeteget hallgattam anno!

szédült napraforgó 2010.01.06. 18:17:43

@nemterézanyu: Milyen igaz! Azt hiszem még nálam is porosodik valahol. Nem ő énekelte a Moncsicsi dalt is?

Seth Gecko 2010.01.07. 22:10:47

@szédült napraforgó: A Moncsicsit is ez a hölgy adta elő, de az valahogy már gyerekként is vegyes érzelmekkel töltött el, hogy miért kell egy műanyag majom szájába a saját ujját dugdosni...

Seth Gecko 2010.01.07. 22:18:24

@szédült napraforgó: Most szedem le az albumot... Még ma vigyorogni fogok :P
süti beállítások módosítása